Reanimatiecursus en A.E.D. cursus 2018

Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer

Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Dit zijn zo’n 10.000 mensen per jaar! Een acuut hartinfarct is vaak de oorzaak van een hartstilstand. Een hartstilstand is een levensbedreigende situatie als niet onmiddellijk hulp wordt geboden.
Hulp kan bestaan uit reanimatie. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op herstel. Als bij een hartstilstand direct wordt gestart met reanimeren zodat professionele hulpverleners van een ambulancedienst het kunnen overnemen, is de kans op volledig herstel groot.
De meeste mensen worden thuis door een hartstilstand getroffen, vaak geheel onverwacht. Als familie, huisgenoten, vrienden en buren op dat moment kunnen starten met reanimeren, zouden jaarlijks honderden levens gered worden. Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Dit is te leren; maar niet alleen uit een boekje!

Wordt een geoefend hulpverlener!

Om snel bij ongevallen te kunnen handelen, worden er binnenkort zowel een herhalingscursus als een basiscursus Reanimatie en A.E.D. voor leden van AV De Koplopers georganiseerd.
Voor degenen die eerder een basiscursus hebben gevolgd zijn er herhalingslessen in de vorm van één avond op maandag 10 september en maandag 24 september.

Je kunt je nu meteen inschrijven of vraag meer info bij Nicolette Raaijmakers. Geef je snel op want vol is vol.

Let op: Hoofdtrainers en IHG-trainers zijn vrijgesteld van betaling en kunnen zich inschrijven via een apart trainersformulier.

Kosten en locatie:
Herhalingsles: € 25,- p.p.
Datum: maandag 10 september / maandag 24 september 26 november
Locatie: Ons clubgebouw van SV Wippolder, in de kamer naast de kantine
Aanvang: 19:30 uur (duur: 2,5 uur)
Inschrijven: Leden Trainers

Starterscursus in oktober

Een reanimatie-certificaat is maximaal 3 jaar geldig. Is jouw certificaat ouder dan 3 jaar, dan kun je niet meer meedoen met de herhalingsles.
Of heb je nog geen certificaat en je wilt wel kunnen reanimeren, dan heb je een starterscusus nodig.

De basiscursussen vinden plaats in de vorm van één avond op maandag 15 oktober en woensdag 24 oktober.

Kosten en locatie:
Starterscursus: € 30,- p.p.
Datum: maandag 15 oktober / woensdag 24 oktober
Locatie: Ons clubgebouw van SV Wippolder, in de kamer naast de kantine
Aanvang: 19:30 uur (duur: 3 uur)
Inschrijven: Leden Trainers