Instroom/Herstelgroep

Sinds januari 2006 beschikt AV De Koplopers over een Instroom/Herstelgroep (IHG-groep). De IHG traint op woensdagavond en vrijdagavond vanaf 19.00 uur. ’s Winters vinden de trainingen van de IHG-groep plaats in de TU wijk, in het voorjaar (zodra het lichter wordt) in de Delftse Hout. De lopers in de IHG-groep worden intensief begeleid door verschillende trainers/coaches, een masseur en een fysiotherapeut.

IHG_trainers_8Het team van de Instroom/Herstelgroep bestaat uit v.l.n.r.:
Victor Hoya Martinez, Elly Mulder, Hans Verbeek, Ronald Droppert en Cor Dam.

 Herstel

Op verantwoorde wijze wordt onder leiding van een aantal trainers gewerkt aan het herstel van de blessures. Bijna altijd is een masseur en/of fysiotherapeut aanwezig tijdens de trainingen, die een belangrijke rol vervult/vervullen bij het herstel van de blessures. Tijdens de trainingen kunnen lopers en loopsters bij hen terecht met allerhande vragen. Ook zal hij/zullen zij zo nu en dan ongevraagd advies geven aan een loper/loopster om zo het herstel te bevorderen.

Instroom

Ook mensen, die voor het eerst willen gaan hardlopen, zijn van harte welkom bij de Instroom/Herstelgroep. Lopers en loopsters met enige loopervaring kunnen ook in de IHG-groep terecht. Op een rustige en verantwoorde wijze en met veel onderling plezier worden de nieuwe lopers en loopsters de beginselen van het hardlopen bijgebracht. De lopers en loopsters uit de IHG-groep worden na enige tijd door de trainers/coaches ‘getest’ en daarna in goed onderling overleg door het team van de IHG-groep ingedeeld in één van De Koplopers groepen. De periode van uitstroom naar één van de Koplopersgroepen varieert.
De eerste vier weken zijn de trainingen gratis. Aanmelden voor de IHG-groep hoeft niet. Kom gewoon op woensdagavond om 19:00 uur naar het complex van SV Wippolder komen en vraag naar Hans Verbeek.
(Nieuwe) lopers/loopsters, die vragen hebben, kunnen ook telefonisch contact opnemen met Hans.
Zijn contactgegevens zijn als volgt: Tel.  06 – 4157 3700 of via mail naar